Når byerne vokser, bliver mobilitet en nødvendighed, og effektiv offentlig transport er nøglen til langsigtet fremgang. I mange tilfælde er BRT – Bus Rapid Transit-systemet – den ultimative løsning. Kortere rejsetid, færre trafikpropper og positive socioøkonomiske effekter er blot nogle af fordelene. BRT understøtter vækst – og indbyggernes livskvalitet.

Kortere rejsetid

Når først en BRT-løsning er kommet på plads, kan forskellen hurtigt ses. Rejsetiden reduceres – op til 50 % – og gennemsnitshastigheden for alle typer trafik på ruten stiger. Det skyldes, at BRT
er med til at give mindre trafik. En stor del af pendlerne vil vælge BRT i stedet for deres egen bil.

Prisbillig og kan udvides

BRT kan give høj kapacitet til en brøkdel af omkostningen sammenlignet med et skinnebaseret system. Det er også fuldt ud muligt at starte med en enkelt linje, endda som en udvidelse af en eksisterende rute, for at opbygge erfaring. Og det kan gøres hurtigt – anlægstiden er meget kortere end for en sporvogn eller metro.

Renere og mere sikre byer

Når personbilerne fjernes fra gaderne, får byen en bedre luftkvalitet, mindre støj og færre ulykker. Emissionsniveauet pr. passager falder, og hver eneste trafikulykke, der ikke sker, er en direkte fordel personligt og socioøkonomisk. Men der er meget mere i det – den største gevinst er langsigtet.

Bus Rapid Transit

HVAD ER BUS RAPID TRANSIT?

Dedikerede busbaner

Dedikerede busbaner

BRT-busser kører i deres egne baner. I ekstreme tilfælde har de endda dobbeltbaner, der giver mulighed for hurtiglinjer på den samme rute. Og når der er fri bane forud, er det muligt at opnå en pålidelig og punktlig drift.

Busser med høj kapacitet

Busser med høj kapacitet

De største Volvo BRT-busser kan rumme næsten 300 passagerer, hvilket er sammenligneligt med et Boeing 767-jetfly. Og på de mest travle ruter betyder de hyppige afgange, at der ikke er brug for køreplaner – for der er altid en bus lige om hjørnet.

Forudbetalte billetter

Forudbetalte billetter

Forudbetaling er nøglen til effektivitet. Når de brede døre åbnes, kan passagererne stige hurtigt ind og ud, og bussen holder i gennemsnit mindre end 15 sekunder ved busstoppestedet.

Indstigning på niveau

Indstigning på niveau

De udviklede BRT-systemer bruger platforme med nøjagtig den samme højde som bussens gulv. Indstigningen er hurtigere for alle og meget lettere for ældre og handicappede personer.

Onlineoplysninger til passagererne

Onlineoplysninger til passagererne

Trafikstyringssystemet sørger for, at passagererne altid ved, hvornår bussen kommer. Passagerer, chauffører og trafikkontrollen deler de samme oplysninger i realtid.

Et stærkt brand

Et stærkt brand

Erfaringen viser, at BRT-systemer er meget populære. I mange byer er de blevet et stærkt brand. Den høje passagerrate betyder også, at det er en god forretning. BRT kan udmærket være rentabelt uden tilskud.

BRT – en løsning på byens udfordringer

BRT – en løsning på byens udfordringer

Se videoen

INVESTERING OG IMPLEMENTERING

BRT kan implementeres hurtigere end andre sammenlignelige alternativer, det koster mindre, og det kan udvides og justeres gradvist. Konstruktionen af nye sporvogns- og metrosystemer fylder meget og længe i bybilledet og vil efterfølgende være en ufleksibel del af infrastrukturen.

Bus Rapid Transit
Letbanetrafik
Metro

SOCIOØKONOMISKE FORDELE

Mindre forurening

Mindre forurening

BRT bidrager til en bedre folkesundhed. Emissionerne, talt pr. passagerer, er kun en brøkdel sammenlignet med kørsel i bil. De færre biler på gaderne giver en betydeligt bedre luftkvalitet.

Højere beskæftigelsesrate

Højere beskæftigelsesrate

Adgangen til effektiv mobilitet tiltrækker alle former for virksomheder, og med flere virksomheder kommer der også flere jobmuligheder. Når den offentlige transport fungerer godt, kan nye medarbejdere komme længere væk fra.

Højere ejendomspriser

Højere ejendomspriser

Tilgængelighed er en nøglefaktor for byggevirksomhed. Områder, som folk har let adgang til, er mere attraktive, og ejendomspriserne stiger.

Færre ulykker

Færre ulykker

Med færre biler og trafikpropper falder antallet af trafikulykker. I tillæg til de direkte fordele med færre kvæstelser og skader vil der også være en langsigtet effekt i forhold til samfundets omkostninger til lægebehandling.

VOLVO – NR.1 INDEN FOR BRT
ELEKTROMOBILITET

ELEKTROMOBILITET

Fremtiden – her og nu

Elektromobilitet
Kontakt os

VOLVO BUSSER

Kontakt os

Kontakt os