Zonestyring

Zonestyring

Fuld kontrol

Zonestyring betyder, at køretøjerne kan overholde restriktionerne og specifikke krav, afhængigt af den geografiske position. Chaufføren får besked, når der køres ind i en defineret zone, og bussen tilpasser sig automatisk, uden at chaufføren behøver at foretage sig noget.

Opret geografiske zoner

Ved at indstille kortgrænser og downloade dem til køretøjets flådestyringssoftware er det muligt at oprette zoner, så der dermed kan gives anbefalinger, regler og restriktioner for køretøjer, der kører ind i zonen. Ved hjælp af GPS-sporing i realtid af køretøjets position giver systemet chaufføren en advarsel, når køretøjer nærmer sig en sådan zone.

Zoneegenskaber

Hver zone gives egenskaber. Det kan være en fartgrænse, en tidsramme eller en kalender, der styrer andre parametre. En zone kan være gyldig for alle eller blot nogle af køretøjerne i flåden. Zonerne kan også overlappe hinanden.

Zone med støjbegrænsning

I en zone med støjbegrænsning er støjniveauet begrænset for at tage hensyn til beboerne. De forskellige byer kan have forskellige grunde til at oprette zoner med støjbegrænsning, f.eks. i nærheden af beboelsesområder, parker eller hospitaler. Zonestyring skifter til støjsvag kørsel, inden der køres ind i zonen med støjbegrænsning, og køretøjet vender tilbage til almindelig drift, når zonen forlades.

Sikkerhedszoner

Alle gader og veje har en fartgrænse. Ved specifikt at definere lavhastighedszoner er det muligt at sikre, at chaufføren altid er opmærksom på den aktuelle fartgrænse. Systemet afgiver advarsler og rapporterer, hvis køretøjet overskrider fartgrænsen. Det er også muligt at styre køretøjets hastighed aktivt.

Miljøzoner

Stadig flere byer begrænser trafik med forbrændingsmotorer i følsomme områder. Geofencing bruges til at forhindre, at køretøjer kører ind i zonen, medmindre de kan køre på strøm uden brug af forbrændingsmotoren. Trafikdata fra køretøjerne bruges til at beregne og forudsige energiforbruget, så der kan køres på strøm i hele miljøzonen.

Krav

Brugen af zonestyring kræver, at Volvo Bus-flådestyring er installeret.

Volvo Busser

Volvo Busser

Kontakt os

Kontakt os

Flere serviceydelser

Chaufføruddannelse

Chaufføruddannelse

Chaufføren er din ambassadør

Et program, der identificerer ethvert behov for forbedringer og leverer praktiske kurser for buschauffører.

Chaufføruddannelse
FLÅDESTYRING

FLÅDESTYRING

Opfølgning i realtid på nettet

Flådestyring sikrer omkostningsbesparelser baseret på udførlige oplysninger i realtid om køretøjernes anvendelse.

Flådestyring
VEHICLE MANAGEMENT

VEHICLE MANAGEMENT

Øget driftstid og effektivitet

Med Volvo Bus Vehicle Management kan du få en individuel service- og vedligeholdelsesplan for hvert køretøj, så du sikres maksimal driftstid og omkostningseffektivitet.

Vehicle Management